seeyaaa

Alla inlägg under oktober 2012

Av Nina Larsson - 6 oktober 2012 12:32

jaha vad ska man skriva, vaknat kl halv tio och såg att de verkar ha regnat utav bara den i natt.. duggade bara litegrann när jag gick ut med Dante och han verkar må mkt bättre idag .. Har varit till kalix på apoteket o köpt hydrokortison salva samt natriumklorid , tik trosor och en massa goda ben som han får smaska på :) Haha de var ingen höjdare med trosorna, han blev så sur.. så jag tänkte att "näee han få va utan" .. inte slickat sig alls där nere ! Så de behövs nog inte .. men har de inte blivit bättre sen med de jag gör till veckan så blir de åka till vetrinären ! Mitt allt   


Sitter nu hemma o surfar , känner av en dunkande huvudvärk som kommer smygandes och en knorrande mage ! så måste nog äta ngt igen samt få i mig nå kaffe .. haha men jag tror ja ska ta bilen till konsum, köpa nå enkelt där och sen fara till mina föräldrar o få sig riktigt kaffe ! :) orkar aldrig koka kaffe i perkulatorn när man ensam hemma är.. så de blir oftast snabb kaffe och de är inte så himla gott.. :P 


Annars vet jag inte vad dagen erbjuder.. blir väl lugnt, jag vill verkligen inte bara sitta hemma o glo för då börjar man fundera för mkt.. som sagt jag skulle vilja ta på mig snygga kläder,sminka mig ordentligt, ta på mig nå höga skor,umgås med ngn, dricka vin , jyra, prata,skratta och lyssna på musik så man känner hur kroppen börjar gunga efter takten :D jag vill verkligen göra de och ha skoj..


Ibland får jag såna här saker för mig, göra ngt som man mår bra av, socialisera sig bland folk.. gå ut och träffa andra ! Jag tycker de är kul .. inte alltid, men just nu så känner jag de ! Men de kommer heller inte bli av .. Jag skulle inte ha ngr problem att gå ut själv bara för att jag vet att jag vågar de samt har inga problem att prata med människor.. men de enda som gör de svårt är att ja vill inte vara ensam ! nåja annars så fixar jag mig bara allmänt.. :D


haha vilka problem va? :D näee ska börja röra på mig .. tjingeling och ha en fin lördag alla !


 



Av Nina Larsson - 5 oktober 2012 23:17

Idag har min mamma fyllt 58 år, själv ha jag jobbat till tolv.. Gjorde en massa ärenden på stan för att hinna köpa allt.. Allt gick inte enligt planerna men mamma var så nöjd.. Bjöd henne på en middag på China med mig,pappa o Jimmy..sen hem där vi gav en super fin ros bukett som svärmor hade gjort samt ett presentkort på en valfri behandling för 500 kr o så två tavlor med två nya bilder på mig sen ja va modell för Victoria då mamma ville ha de .. Sen varit där o myst på till sju..

Åkte sen hem till sängen,hade lust att festa ikväll eller göra ngt roligt.. Men blev en hemma kväll o tur de för Dante blev konstig o hittade en stor svullnad o röd på kulan o han slickade.. Varit o är orolig över han. Men ja hoppas de blir bättre imorgon samt blir de åka o köpa ngt för de.. Mattes bästa vän ska inte få må dåligt <3

Sen less detta piss regn.. Herregud !hoppas på fin väder imorgon..

Faktisk unnat mig 2 glad vitt.. Mys faktor.. Nu blir de John blund ! God natt alla

Av Nina Larsson - 4 oktober 2012 12:55

Har köpt mig en ny o till o med en vit mössa som är stor i modellen.. Lite så där hängande.. Har haft en svart mössa som varit min favorit o denna vita köpte jag faktiskt på Ica maxi för 99 kr.. Love it :-) är hos mina föräldrar nu o myser på.. Har tagit fram alla vinter kläder nu som varit på förvaring här, så imorgon blir de att ta bort alla sommar jackor mm.

Slänger upp två bilder..

Av Nina Larsson - 4 oktober 2012 10:09

Vaknat flera ggr nu på morgonen o blir lika rädd varje gång när jag inser att jimmy inte ligger i sängen .. Känslan av att man ska vända sig om mot hans sida och lägga armen om han o så finns ingen där.. usch ! men tur att man kommer på snabbt att han är bara o jobbar :D Har haft iaf en skit morgon, vaknat,somnat.. vridit o vänt på mig ! Är så trött och mår illa idag så vet ej hur jag ska orka jobba .. men är glad för att de är ett tag kvar samt så är de bara 5 timmar o pappa kör mig dit o hem . 


Ska ta mig en dusch nu efter att ha varit ute med min underbara vän o ätit frukost.. däremot så kan ju solen få lysa lite för man blir ju heller inge pigg av detta skit väder ! Solen lyste faktiskt lite igår men de var en sån där jobbig sol som man fick ont i ögonen av :D Haha om ni nu fattar eller känt likadant. 


jobbar sen en kort förmiddag imorgon, efter jobbet blir de boka bord på China restaurangen o bjuda min mamma på middag tillsammans med pappa o jimmy.. mamma fyller år imorgon samt så har jag tänkt en jätte fin present till henne som hon kommer må bra av samt ha nytta för.. Tror hon kommer bli nöjd !


Sen apropå detta med att göra nå kul i helgen, hade velat gå ut, bowla mm göra sig fin.. de sket sig totalt.. Har frågat en massa nu om dom skulle vilja hänga på.. men ingen kan pga olika skäl.. accepterar de fullt ut ! Men bara ja som känner att man blir så less att varje gång man jobbar så gör alla ngt roligt mm o sen när man själv är ledig så vill inte en kotte .. så jag antar de blir en lugn helg igen,sitta hemma ensam med hunden o glo tv.. haha.. känner mig lite små bitter, men så är de ibland ! Nåja de kommer väl mer tillfällen.. och tro nu inte ni som jag har frågat angående utgång att ja är besviken för att ni inte kan, absolut inte.. bara jag som blir less att jag jobbar fel helger :D 


nu blir de duschen, ha en fin torsdag alla !


Av Nina Larsson - 3 oktober 2012 18:00

Skulle lätt kunna somna nu för är helt slut i kroppen o skallen.. Yrsel attack vid bilen tidigare o tur mina föräldrar var med så att pappa fick ta över..

Ligger i sängen o ser tv nu,ska bara ta ut Dante sen eller om Jimmy kan.. Sen blir de John blund. Börjar först kl 16.15 imorgon o pappa måste följa med då jag ska med bilen o lägga på vinterdäcken .. Fick tid halv fyra så han får köra mig o hämta mig sen på kvällen då ja inte hinner . Tur ja har pappa som ställer upp o givetvis söta mamma som även fyller år på fredag <3. Va skulle jag vara utan er ?

Nåja ha en fin kväll alla

Av Nina Larsson - 3 oktober 2012 11:06

Blev väckt idag kl åtta av min läkare, tagit nya prover och de visade sig att dom var ej ngt bra.. Sen att de kan vara de jag har misstänkt binjurebarksvikt eller "addisons sjukdom " och ska nu på utredning av detta .. Hon var även glad att jag hade sagt åt på skarpen angående allt detta då de ej har känts som att jag tagits på allvar pga att jag känner ju att de är ngt väldigt fel med mig.. Är ju inge kul om de nu visar sig att de är denna sjukdom och vad gör man då med denna hypotyreos efter som jag inte svarar på medicinen? Kan den ha förstört ännu mera? Jag är så less detta helvete så ni förstår inte .. 


Detta står enligt Addison sjukdom :

 

Addisons sjukdom är en hormonell (endokrin) sjukdom som medför att binjurarna inte tillverkar tillräckligt med kortisol och aldosteron. Kortisol och aldosteron är hormoner som behövs för många av kroppens organ och funktioner, bland annat för kontroll av blodtrycket, immunsystemet samt reglering av omsättningen av proteiner, glukos och fett. Sjukdomen kallas också primär binjurebarksvikt. Karaktäristiska symtom är bland annat trötthet, viktnedgång och yrsel på grund av lågt blodtryck. I samband med infektioner, svår stress och operationer kan kortisolbristen bli akut och vara livshotande om den inte behandlas.

 

 

Binjurebarksvikt utvecklas gradvis när mer än 90 procent av barkens volym förlorats. Vanliga symtom är trötthet, diffusa smärtor i buken, illamående och diarré. Det är vanligt att man går ner i vikt. Lågt blodtryck, som oftast visar sig som ostadighet när man snabbt ställer sig upp, ingår också. Salthunger är vanligt.

 

 

Symtom i form av påtaglig trötthet, salthunger, viktnedgång och ostadighetskänsla bör ge misstanke om binjurebarksvikt. Ibland har symtomen tilltagit efter en infektion. Ofta syns ökad pigmentering. Blodtrycket är lågt och sjunker ofta onormalt mycket när personen står upp. Nivåerna av natrium och blodsocker i blodet är ofta låga, samtidigt som nivåerna av kalium och kalcium är förhöjda.

 


De är iaf lite vad som skrivs av detta som jag EV har, är ju inte säkert ännu men med svaren från proverna så visar de en tendens att de kan vara.. jag hoppas och tror att de inte är så.. men så länge ja får den hjälp som behövs för att komma tillbaka till den friska eller någotlunda friska och glada Nina så är ja nöjd ! Ska den 8 oktober tillbaka och får då reda på mer o lämna mer prover .. 


De var de, annars har jag varit på promenad, varit hos päronen och hunnit umgås med Fina Sandra samt att våra hundar har fått busa av sig på fotbollsplanen.. däremot blött o åter blött .. Men de va roligt.. Ska strax åka iväg mot kalix .. Ha en bra dag alla 



Av Nina Larsson - 1 oktober 2012 21:50

Har jobbat till tolv,hem o träffade världens gladaste vän här hemma.. Tog en promenad o sen vilade jag i ca en timme innan de blev att laga middag då sambon kom hem från jobbet..

Hamnade i mat koma.. Men begav mig till mina päron på kaffe . Sen åkt hem o haft mys med min underbara o våra djur ..

Ledig nu till torsdag.. Ska ta en skön sovmorgon har ja tänkt imorgon.. Blir bara lugnt som de ser ut.. Känner mig lite smått nervös,har lämnat 7 prover idag för att se om de kan va ngt annat som spökar i min kropp.. Men skönt att de börjar tas på allvar. Får veta den 8 oktober hur dom såg ut då ja ska till läkaren

Men men, så är de.. Men jag tänker positivt iaf :-) men lite orolig är man ju allt.. Slänger upp två bilder ..

God natt puss ger jag till er alla

Ovido - Quiz & Flashcards