seeyaaa

Alla inlägg under oktober 2012

Av Nina Larsson - 9 oktober 2012 09:42

De gick snabbt, är nu redan färdig med allt.. Men känner mig som på fyllan efter detta , trött o yrsel.. Ringt jobbet oxå o sagt att ja kommer i helgen.. Får vila upp mig dessa dagar fram till fredag. Vill inte vara sjukskriven för ja måste ha ngt att göra..men sagt att ja får säga till om de blir för jobbigt o så ska min läkare skriva ett intyg o brev angående detta.

Idag känns saker o ting mkt lättare.. O Dante vännen är så himla duktig.. Tagit all sin medicin utan protest o är världens goaste.

Nu blir de hemåt ,ut med Dante o så lägga sig under täcket.bredvid hjärtat.

Tack än en gång alla underbara människor som vill en väl ! Ni gör en så glad att.ni finns .. <3

Av Nina Larsson - 8 oktober 2012 19:26

Kvällen känns nu mkt lugnare både för min lilla vän Dante även om han är lite små sur för tratten.. Sen att jag fick sån fint blombud av Sandra som gjorde mig glad o sen för att underbara pappa kom med snus,tidning,ramlösa o godis ! :-) så ligger nu i sängen o myser med fina Dante ..

Sen kör pappa mig till sjukhuset imorgon o hämtar mig samt att min snälla svärmor tar ut Dante innan hon åker till jobbet.. Så glad att jag har så otroligt fina människor runt omkring mig. De tråkiga just nu är att Jimmy ska jobba natt.. Tomt utan han här hemma..


Ska ikväll se den.nya serien på ettan " torka aldrig tårar utan handskar" .. Ska tydligen utspela sig.från 80- talet då många homosexuella fick aids eller när den drog in i Sverige.. Om ja fattat allt rätt!

God natt alla fina människor ! <3

Av Nina Larsson - 8 oktober 2012 15:25

Tack till er alla som finns o som stöttar en i allt.. de betyder så mkt för mig ! om ni bara visste hur mkt.. de värmer !   

 

har sovit från 12-14.30 hos mina föräldrar,nu hemma i lägenheten .. Pappa fick ta min bil till kalix , vi blev sugen på familje pizza ! Så ska tillbaka snart.. Har sån intensiv huvudvärk så usch.. jag skulle lätt kunna somna om igen. Får bli en tidig kväll då kl ringer 06.00 då jag sen ska vara kl 8 på medicinska .. känns tungt att man blir där halva dagen ! 


Sen måste ja även ge medicinerna till min lilla vän oxå, först rengöra med natrium, lägga på salva, sen ge ngt smärtsstillande i flytande samt antibiotika en halv tablett morgon o kväll ! 


Många tankar o känslor som varit igång idag, lite mat o vila igen så kan nog humöret komma igång för nu är de helt stilla.. suttit o läst lite om detta "addison" .. Får ni som följer bloggen oxå läsa ! Sen har detta ett samband med hypotyreosen , men just nu äter jag ingen medicin för de efter att utredningen är färdig !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Vad är Addisons sjukdom? En kronisk sjukdom där båda binjurarna förlorat en stor del av sin förmåga att producera det livsnödvändiga hormonet kortisol och även det saltkvarhållande hormonet aldosteron.


 

Vilka drabbas av sjukdomen? Orsaken till binjuresjukdomen är nästan alltid att de drabbade personerna har en benägenhet att bilda antikroppar mot de egna binjurarna (en s k autoimmun sjukdom). Detta medför att binjurarna krymper och producerar för lite hormoner. Det finns också en rad ovanliga orsaker till Addisons sjukdom, inklusive infektioner. Brist på kortisol kan också uppträda vid vissa hypofyssjukdomar p.g.a brist på ett hormon (ACTH), som normalt behövs för att stimulera kortisolproduktionen i binjurarna. En liknande situation, men övergående, kan uppträda om man behandlas med höga kortisoldoser under en längre tid vid t ex olika inflammationstillstånd.

 

Vilka symptom får man av hormonbristen? Kortisol har stor betydelse för många funktioner i kroppen, inte minst vad gäller kolhydrat-, fett- och äggviteomsättningen, men även för salt- och vätskebalansen (tillsammans med aldosteron). Vid kortisolbrist blir man trött, svag, magrar, tappar aptiten och blir ofta illamående. Man kan drabbas av salthunger och bli yr vid uppåtresning (blodtrycket sjunker kraftigt). De flesta människor med Addisons sjukdom får en ökad pigmentering i huden; de ser ”solbrända” ut. Vid svår brist uppträder kräkningar, magsmärtor, diarréer, uttorkning och feber. Tillståndet är då livshotande (s.k. Addisonkris) och kräver omedelbar behandling.



Hur behandlas sjukdomen? Alla personer med kortisolbrist får behandling med hydrokortison (=kortisol) i ett akutskede i form av injektioner, i övriga situationer i form av tabletter. Det är viktigt att veta att det rör sig om en ren ersättningsbehandling, dvs man ger bara den mängd kortisol som fattas och inte något överskott. Därför ger behandlingen inga biverkningar, som ju kan uppträda när man ger större mängder av kortisol vid behandling av andra sjukdomar som nämnts ovan.

Av Nina Larsson - 8 oktober 2012 13:12

Vilken hemsk dag både för mig o min vän.. Har gråtit floder idag. Allt på en gång o ångest över att behöva höra vad som sägs hos läkaren.. Kan börja med Dante:

Han har en inflammation på sin pung ev orsakat av ngt .. Vad de är vet ja ej. Han har fått smärtstillande,antibiotika samt en salva som ska smörjas o en gullig tratt.han har varit jätte duktig,riktig.tuffing. Men däremot upplever ja de jobbigt med att han går ifrån o.sånt Han skämms så mkt o jag förstår att han vill vara.ifred Min lilla vän.. För just.nu står vi båda inför en jobbig sak,ja behöver han o han behöver mig..

Båda är sjuka..men om tio dagar är han eller ska vara likadan.igen :-)

Jag däremot, varit hos.min läkare.. Inget.ser bra ut o ja tappade verkligen allt.. Aldrig gråtit så där fort o jag trodde de aldrig skulle sluta.. Blodtrycker var lågt o de var på tal om att jag skulle få stanna o sova över.. Imorgon ska jag kl åtta på en medicinsk utredning som kommer ta halva dagen.. Sen är de nu upp till mig att bli sjukskriven .. Har fått säga bort 2 pass nu.. Men då orolig för att tappa allt annat.

Men de ser ut som att jag har en primär binjursbarks svikt " Addison" vilket inte.är bra o.tydligen sällsynt.. Så imorgon ska de tas prover,få nå konstigt i mig som ser hur kortisolet är i min kropp.

Fått avsluta nu levaxinet pga allt detta.. Sen blev hon bekymrad över mina proppar som dykt upp på armarna..

Jag är helt slut , mår illa,ont i mina ögon,tom inombords o en enorm trötthet. Idag är den värsta dagen på evigheter.. Nu är de.för.mkt som tynger ner mig på samma gång...

.... Ja ska tydligen inte få må bra o leva normalt .. Så känns de nu !!

Av Nina Larsson - 7 oktober 2012 21:47

Känner mig riktigt nere o vill bara att helgen ska ta slut.. Vill inte se min bästa vän,hunden ha så här ont o vara så konstig.. Tur han är liten o stark krabat.. Imorgon blir de äntligen veterinären.. Har blivit sår o blöder,nu får han ha tik trosan på i natt..känner mig så hjälplös o han verkat ha så ont o ledsen.. Sen skäms han.. Ja är heller inte van vid att han går ifrån mig..

Fan ja känner så tom.. Vill bara gråta o sen för att jag mår inge alls bra ikväll.. Känner mig illamående o hängig...

Ska jobba även imorgon 16-21 men just nu så får ja se hur de blir.. Få se vad som sägs med Dante ..sen ska även ja till läkaren o har sån ångest att ja måste dit.. Vill inte höra,vill inte ..
Hade en rolig kväll igår,men de förstör mig att ha roligt att pressa sig själv att ha roligt för en stund.. Jag har så ont i min kropp idag,fyra blodproppar har.dykt upp under dagen på armarna,varför kom de undrar jag .. Jag vill bara vara okey o få känna ngn dag att slippa ha ont,vara trött ,slippa ha huvudvärk,ont i magen,ont i ögonen,slippa ha yrsel,slippa känna allt som kommer o går i kroppen som gör att jag skiftar i humöret..

Näee nu är de verkligen inte.bra.här,jag ville bara skriva ngn mening för jag mår inge bra o så ledsen.. Ska snart sova så de blir en ny dag fort..

Av Nina Larsson - 7 oktober 2012 10:58

Blev spontant att jag o Pernilla gick ut.. Kom på de halv åtta på kvällen :-D fixade oss snabbt,sen begav vi oss ut .. Träffade mkt folk.. Mkt av mina gamla klass kompisar som man inte sett på sjukt länge så de va roligt..

Blev att vi dansade o hade de jätte kul ,men mkt folk som vanligt.. Jobbiga killar.som inte fattar när man vill bli av dom .. Bråk,trängsel.. Tror jag drog en knytknäve i en killes mage o sa att passa dig din jävel.. Haha dum fan!
Tur de är ett tag nu innan man går ut igen.. :-)

Formen är iaf på topp o.skönt de.. Blir en lugn o mysig dag...ta de lugnt o så hinna va med sambon innan han sticker o jobbar natt..

Sen en sista sak,tur jag har fått en talan o kan öppna käften när de väl behövs.. Usch för er,men tysta blev dom allt.

Nåja slänger upp en bild ... Have a nice day !!

Av Nina Larsson - 6 oktober 2012 16:28

nyss ätit middag,ligger o jäser i sängen.. Tankarna snurrar på alldeles för mkt,känner mig rastlös o orolig i kroppen.. Dante ha börja bli konstig igen,men kom på att de måste vara ngn fukt eksem.. Funderat o kom på att här för ngn dag sen var ja på fotbolls planen o de var ju jätte blött ute.. O när ja googla så såg fukteksemet likadant som hans.. Men fått en tid på måndag efter att ja ha varit hos min läkare. Så håller tummarna att han slipper ha ont .just nu ligger han på de svala golvet o sover

Sen till en annan sak,var på toa o så ringde min mobil.. De var Jimmy,gick ut o där satt han i mattes bil o gav mig tio.röda rosor.. Underbara du <3

De gjorde min dag vacker o gjorde mig chockad.. O en lycklig flickvän:-) de betyder så mkt.. Speciellt när man inte alltid mår så bra ! Jag behövde en uppmuntran.. :-)
Att ja älskar dig min fina <3

Av Nina Larsson - 6 oktober 2012 13:52

Du finns alltid där!

Håller på o testar en massa roliga funktioner på mobilen att göra om bilder .. Bjuder på en bild på mig o Dante <3
Haha ni är nog less på bilder med mig o Dante.. Men han tycker om kameran lika mkt som sin matte.. Är sugen att ta en massa bilder på mig o han .. :-) alltså riktiga bilder..


Ovido - Quiz & Flashcards