seeyaaa

Alla inlägg under maj 2014

Av Nina Larsson - 10 maj 2014 22:38

Sitter i soffan o myser med familjen och ser de värdelösa eurovison .. Sverige bäst hittills.. Annars bara rena dyngan ! Men ögonen börjar vs riktigt småa här hemma efter en jätte fin dag, bara så trött då man varit igång stup i kvarten.. Så nu är man så avslappnad att mms blivit så trött.. Lilla Liam fick komma till vardags rummet vid 21 då han vaknade så somnade i mina armar.. Men de blev så svettigt så nu ligger han brevid mig o h emellan mig o Jimmy på soffan..

Han har varit heltunderbar idag Liam.. Han har skrattat och gett oss leenden så de tåras i ögonen ..vår fina älskade som, så ja älskar denna unge ! Så himla snäll o gullig.. Så roligt o se hur han växer och blir mera "med oss " :)

Annars har vi fått hjälp av Ulf o svärmor med att få upp saker som en hylla i köket, har hyllan samt fått hjälp av svärmor med min foto vägg, hade tänkt mig mkt större men är såååå nöjd med detta.. Sen så har jimmys morbror varit snäll o ställt upp så jag fick mitt efterlängtade vitrinskåp hem .. SÅ jävla fint de blev ' och priset för de är ju löjligt.. 200 kr :D FATTA !!!!

Men mkt mer imorgon som ska fixas.. Speglar upp, toaletten ska lite saker upp, Liams rum ska fixas mm :) men sem är vi nog nöjd :)

Näe bjuder på bilder, kommentera gärna va ni tycker :) ska sen ta bättre bilder som en helhet så ni får se.. God natt

Av Nina Larsson - 10 maj 2014 09:15

Här sitter jag på soffan och bara njuter, satt mig precis här efter att ha haft egen tid nu ca 1,5 h ..msambin, hunden o Liam sover ännu så jag passade på efter toa besöket just före halv åtta att kliva upp, så har hunnit fixa mig o lugn o ro, koka kaffe o fixa frukost, ut med hunden en snabb sväng i regnet .. Surfat, kokat napparna till flaskorna, doserat ersättnings pulvret i dosan mm :)

Haha men fått gå iaf in till sovrummet o kika .. Måste sluta vara så nojjig ! Hur som helst, går dagen var en mkt fin dag enligt mig.. Var på promenad i solen , fixade här hemma, 2 svängar till Kalix, handla nytt till hemmet , hämta vår bil hem från verkstan samt där egen tid så Jimmy fick va med Liam då han mest jobbat o sovit.. Sen på kvällen kom svärmor o var bárn vakt så fick vi tillsammans gå och bada bastu.. Jag har inte badat bastu på hundra år och det var magiskt för min onda kropp !

Liam hade varit jätte ledsen , men när vi kom så hade han somnat just före 20.30 .. Han brukar somna där kring 20-21 .. Så igår sov han från 20.30- 00.00 , 00.30- 03-30 , 04- 06.30 och sen efter lite mer mat o bajsat så sover han ännu :D rackarns unge .. Men världens bästa :)

Annars så ska vi idag på födelse dags fest .. Blir dit och grilla om de blir av och umgås med lite folk :) sen blir de nog hem till soffan ;)

Och sen så bjuder jag på dessa fyra bilder, helt jävla otroligt vad kroppen kan göra efter en förlossning.. Lite skrämmande .. Men hela jag är som ett fladdrande skinn så ska bli så jäkla skönt sen o få träna .. Ca 9-10 kg kvar.. Är en stund sen ja kolla nu ! Men skillnad är de.. Och framförallt lättare :D

Nåja trevlig lördag

Av Nina Larsson - 9 maj 2014 12:14

Sitter just nu på soffan med en sovande son i famnen som värmer mig o enda in i min själ :) klev upp klockan 07.30 med Liam .. Gav han mat,bytte blöja, busa o pussa på han en stund.. Sen klädde vi på oss, han in i vagnens, hunden med så tog vi en skogs promenad .. Kämpigt ! Men ack så skönt, sen hem för frukost,kaffe och fixade mig lite medans Dante o h Liam låg ute på verandan o myste på :)

Är glad att vi fixade baby vakten :) jävlar i mig vad ja älskar den :) sen druckit kaffe, surfat,svärmor har varit förbi en sväng .. Sen vakna han igen, bytte blöja,åt igen och somnade med snutten :D

Nu ska vi strax en sväng till Kalix... Men de. Förbannade hyrbilen ! Och längtar till sambon vaknar efter sin sista natt :) nu är de äntligen heeeelg !

Tre bilder .. Två bilder på lilla knubbis Liam :D på världens bästa mormor o mamma, sen dagens Nina :)

Av Nina Larsson - 8 maj 2014 11:12

Liam har sovit otroligt bra i natt, så skönt o känner mig lite utvilad.. Nog för att vi har lyx att han bara vaknar 1 gång per natt, men de är ändå en omställning samt så kan denna lilla gosse ligga o gny ca 1 h ibland innan han somnar och ser ut som att han boxas i sömnen .. Haha ser ganska kul ut, men de är de enda som är lite jobbigt ! Så igår sov han från 20.30- 01.30 , 02-04.30 , 04.50-07.30 gjorde vi morgon :) de där att han vaknar sen kö halv fem räknar jag som en ny dag o morgon :)

Men däremot kvällarna är han ganska svår o få somnat, då kan de va mkt gråt och allt man gör är dåligt.. Enligt han iaf :D men till slut somnar han gott, en riktigt tjur unge till o sova :D men när han väl somnat så sover han gott.. Testat igen med spjälsängen, göra de ombonat mm .. Bara skrik o skrik.. Försöker låta de va men när han blir sååå ledsen så klarar jag inte av de..

Så igår fick jag ett tips av rn vän på Facebook , vår gosse älskar sin vagn o där har vi en lift .. Tog den i sovrummet ,la dit en tröja som lukta mig .. Direkt jag la han dit så somna han , samt så är de mysigt för han o bättre för oss.. Nu jobbat Jimmy natt så har haft sängen för mig själv men ändå.. Man får inte samma sömn .. Man är ju så nojjig :D så ska testa ha den i spjälsängen o kanske till slut behövs den inte :)

Är en riktigt famn gosse som vill va nära, de är ju nu normalt men de lär komma sen då man får tjii för det oxå .. Men mysigt är de ju o ha han så där nära :) älskade Liam <3

Annars har vi varit kring byn på promenad, hunden,jag o Liam.. Sitter nu i soffan o tar de lugnt.. Blev super trött av promenaden o är ju ett tag sen .. Konditionen är inte på topp o höfterna höll på o gå sönder.. Fy fasen, men skam den som ger sig.. Här ska fläsket bort o bättre hållning, piggheten mm ska tillbaka och den smidiga Nina :)

Annars vet jag inte, eventuellt en sväng in till Kalix snabbt o se om jag hittar något på present korten jag fick då jag fyllde år.. Dammsuga, laga mat mm ! De är väl de.. Pimpla mer kaffe :)

Dagens mamma :D som längtar till pengarna kommer in på kontot..då ska håret fixas för så här kan jag ej se ut nå mera :)

Av Nina Larsson - 7 maj 2014 14:55

Vår bil är på Bil firman igen så man har bara nu en låne bil, så jag orkar inte åka iväg med den samt lite bensin.. Hade velat åka till en tjej kompis idag som bor i Töre samt åka på baby sången men de får bli nästa vecka istället :) men däremot så kom pappa så vi åkte till Haparanda så jag fick köpa mera ersättning åt lille man :) fan så dyrt de är alltså.. Och att de inte finns i större förpackning än bara 500 gram paketet.. Nå Ica maxi är billigast med sina 64 kr , i Kalix på Coop 69 kr o sangis 81 kr, men här i byn har jag bett dom ta in så de finns om de krisar så man har de nära ifall att :)

Sålde blev en snabb visit ditt, skönt o komma ut en sväng och Liam fick idag ha på sig sin pappas gamla stickade byxor samt en jätte fin kofta/jacka som hans gammel mormor köpt utomlands åt han samt stickade sockar som en kvinna gjort åt han :) så söt han är denna kille är..

Så sitter i köket o känner lugnet så han får sova i baby skyddet .. Dom säger man ska ta upp dom direkt men de känns ju lite dumt o väcka han .. O är ju bara öppna upp kläderna :) men han lär nog vakna snart då han är en inställd klocka på 3- 4 timmar..

Sen är jag så kluven o fundersam över en massa saker, en sak att min bästa vän fyller år o ska ha fest samt vill ja ska komma.. Är så sugen o vill gärna hitta på något men samtidigt slår de dåliga samvetet in.. Men är ändå värd o få göra nå roligt o va bland folk då man suttit inlåst i princip halva graviditeten .. Nå får se !

Annars blir dagen lugn.. Sambon vaknar väl oxå snart, ska vila o se tv.. Och va med Liam samt så tar min pappa varje dag min älskade hund ! Vet ej varför haha.. Skulle inte klara mig utan min kära pappa <3

Bjuder på en smyg titt på lägenheten , men långt ifrån klar.. Fy fan ! Sen dagens Nina och Liam samt en söt bild från igår på Dante o Liam i baby gymmet :)



Av Nina Larsson - 7 maj 2014 10:28

Snabbt inlägg ..

Som sagt var gravid 10 månader, den 31 mars 2014 kl 13.39 födde jag en son på 3200 gram o 50 cm lång .. 26 mars första överburenhets kontrollen , trodde vi skulle bli igångsatt då.. Nej hem o invänta 2 dagar till, gick därifrån gråtandes och förtvivlad.. Aldrig skulle något hända, jag hade så ont o smärt påverkad men allt såg så bra ut o fanns andra före som hade de "värre" .

Fredagen den den 28 mars, in på andra kontrollen i sunderbyn .. Då sa jag ifrån att nu åker jag fan inte hem igen att antingen sätter ni igång mig el så stannar jag.. Fick då ett rum på hotellet , skulle bli igångsatt på lördagen .. Jimmy kom sen senare så han fick jobba klart..

Lördagen kom vi kom på förlossningen, drog i livmodertappen hela tiden och inget hände, ctg kurva mm och fick då ytterligare veta att inget kommer hända.. Har nog bara gråtit under denna tid .. Tillbaka på hotellet, sen söndag den 30 mars kl 9.00 fick jag första dosen cytotec som kickade in, 2h senare andra dosen och då kom de värkar titt som tätt, jag hade så jävla ont o låg i 13 h o pinades och öppnades bara 2-3 cm.. Sen orkade jag inget mera, inget hjälpte ..

Till bb avdelningen, fick morfin o sov dos .. Somnade som tur var o allt avstannade för några timmar, måndag 31 mars var de nu .. Åt frukost, kl 9.00 var vi på förlossnings salen ..

Hade öppnats lite under natten, de tog hål på hinnorna o de bara forsa vatten o när de la elektroden eller va de nu är på hans huvud så försvann hjärtljuden .. Paniken i kroppen var hemsk, så fick vända mig som en jojo fram o tillbaka i sängen o kunde knappt vända mig pga fogarna o skrek hela tiden.,

De var så dramatiskt, blev alldeles färdig, men de började hända något, epiduralen funkade aldrig på mig och lustgasen fick jag så sent så kunde knappt använda den rätt .. Så har haft Jimmy som hjälp stt andas o skrika samtidigt..

Helt plötsligt kommer de bara in massa människor på rummet, jag började gråta o fatta inget .. Jimmy stod i hörnet o titta.. Aldrig varit så jävla rädd, trodde de skulle bli akut kejsarsnitt..

När jag var öppen fullt så var han inte nere i förlossnings kanalen, så en Bm har fått ligga över magen o pressa ner han och en läkare har tagit ut han med sugklocka .. Allt är blackout här, minns bara Bm som sa " vilken. Liten bebis " när hon la han på bröstet o jag blev livrädd då alla hade sagt att han skulle va stor kille på 4-5 kg .

Totalt tömd på energi, de sydde och sen fick jag duscha.. Trodde jag skulle svimma i duschen ..nu var vi en familj, äntligen kom han ..


Men 2 h senare så började han skaka hela ungen, då hade han lågt blodsocker o fick ersättning för o komma igen .. Jag ammade 24/7 och var så glad att D började komma o vi tillsammans var ett sånt team , han sög bra o fick bra grepp, jag la han bra mm ..

Efter D började helvetet, de var som gamar på mig.. Totalt utmattad så orkade jag inge mera, jag klarade inte av stressen o pressen samt så skrek han bara o blev böjd med ersättningen så sida dagen efter 1 hemsk vcka på bb så bestämde jag mig för att flask mata han ..

Jag säger de, jag kommer aldrig mer skaffa barn och Sanna mina ord .. De är dagens sanning o ni behöver inte komma med "vänta bara. " .. Efter allt som varit så vill jag inte va med om detta igen, tråkigt men sant..

Hela graviditeten har varit rena mardrömmen, förlossningen har varit en pers .. Vändningen med honom i v 38+5 och så föda han i v 42+5 .. Kommer aldrig vilja gå igenom detta igen, men tur man har kärlek o ge även om de känts jobbigt o hita den där riktiga lyckan när allt varit jobbigt..

Sen komma hem o ska flytta direkt, ingen vila, varit igång hela tiden.. Men nu försöker jag landa i lugnet,, ta bort alla måsten o krav man har..

Men nu är D bara blicka framåt o se framtiden.. Lite få bilder får ni här.. Mer knäppt på mobilerna . En snabb berättelse..

Ovido - Quiz & Flashcards